Skip to content

Hvordan unngå konkurs som liten bedrift

Som et lite og nystartet aksjeselskap med ansatte i renholdsbransjen har du en rekke artige, lovpålagte utgifter allerede før du starter å pusse et eneste vindu.

I tillegg til utgifter for etablering kommer forsikringer, pensjonsordning og bedriftshelsetjeneste for å nevne noen.

Så kommer utgiftene knyttet til selve arbeidet du skal utføre. Arbeidsklær, verneutstyr, verktøy, forbruksmateriell, opplæring, dokumentasjon på opplæring og godkjenning fra Arbeidstilsynet.

Og hvis ikke alt dette har tømt kontoen din kan du begynne å jobbe, fakturere kunden og håpe de betaler i tide. Hvis ikke har du sikkert noen kroner igjen til å leie et inkassobyrå.

Så hvordan unngå å gå på en smell og gå helt tom før du i det hele tatt har fått inn en eneste krone?
Det er uansett viktig å være klar over at utgiftene vil komme og passe på at du har penger i bakhånd. Enten egne sparepenger eller en velvillig bankforbindelse.

Husk også at du betaler mva, men du får det også tilbake hvis du er nøye med å føre regnskap. Skatt betaler du kun av overskuddet, så ingen overskudd, ingen skatt. Arbeidsgiveravgiften du betaler på lønn til de ansatte må du regne som ditt bidrag til felleskapet.

Men hvis Regionalt verneombud sender meg en faktura på 250,- for IKKE å komme på besøk, kan de ta seg en bolle. Og den kan de betale for selv. Jeg har nemlig ikke råd.


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.