Skip to content

Kundeservice

Enkelte misforstår hva god kundeservice er.

“Kunden har alltid rett” er et uttrykk som er godt kjent og mye brukt, i Norge og i mange andre land. Det finnes flere varianter av uttrykket, f.eks “Kunden er kongen” og “kunden tar aldri feil”. Det japanske uttrykket er “Kunden er gud”. Stakkars japanere..

Å bruke, og leve etter, slike klisjéer opphøyer kunden til noe mer enn et menneske som kjøper varer og tjenester og du som tilbyderen til en slave.

Kunden har ikke alltid rett. Kunden, som alle oss andre, kan ta feil; De kan f.eks kreve for mye, være uærlig eller rett og slett misforstå og du kan oppdage at ikke alle kunder er gode kunder. Men det behøver ikke å være sånn.

Hjelp kunden din med å være en god kunde

Allerede tidlig i prosessen kan du som tilbyder være tydelig med hva som er produktet/tjenesten du leverer, hva som kan forventes, hvilke betingelser som gjelder, hva som er inkludert i prisen og hvor fleksibel du kan være med hensyn til disse. Hvis du holder din del av avtalen og leverer det du har sagt du skal levere vil ikke kunden ha noen grunn til å være annet enn en god kunde.

Kanskje uttrykket heller burde være:
“Kundeservice er alltid rett”

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.